De nieuwe standaard in architectuur: Elegant kunststofgamma van Deceuninck
Architecten staan vandaag voor de uitdaging om duurzaamheid en schoonheid te verenigen zonder daarbij in te boeten op prestaties en esthetiek. Het kiezen van de juiste materialen voor ramen en deuren is daarbij cruciaal. Het Elegant kunststofgamma van Deceuninck biedt antwoord op deze vereisten en is dankzij haar innovatieve look en superieure isolatiewaarden de toekomst van raamdesign.
Ultiem raamconcept met uitstekende energieprestaties
Dankzij hun sterke eigenschappen zijn de kunststofraamprofielen van Deceuninck de ideale keuze voor elk bouwproject. Zo is het Elegant-gamma ontwikkeld rond het revolutionaire modulaire iCOR-bouwblok. Om maximale resultaten op vlak van akoestiek, waterdichtheid en thermische isolatie te verzekeren, is de Elegant ook voorzien van een middendichting, die fungeert als extra barrière tussen warm en koud.
Bovendien is het Elegant-gamma niet compleet zonder de integratie van de ThermoFibra-glasvezeltechnologie. De raamvleugel wordt dan niet met staal versterkt maar met structurele glasvezels die tijdens het extrusieproces ingebracht worden. In het kaderprofiel wordt er gekozen voor een thermische Forthex-versterking op basis van gerecycleerd pvc-hardschuim. Koudebruggen worden vermeden en uitstekende isolatiewaarden behaald (Uf-waarde vanaf 0,88 W/m²K).
Vier designs, voor elke stijl wat wils
Met Elegant toont Deceuninck aan dat kunststof profielen perfect passen bij hedendaagse architectuur. Ze hebben een hoekige look, in plaats van de typische afgeronde vormgeving. De Elegant Infinity en ThermoFibra Infinity kenmerken zich door de subtiele overgang van profielkader naar vleugel. Dankzij de strakke lijnen en het tijdloos design zijn ze multi-inzetbaar. De Elegant Abstract met vlakliggend profiel creëert een uiterst minimalistische look en past perfect in moderne gebouwen. Het Elegant Origin afgeschuind design straalt dan weer een klassiekere look uit en sluit naadloos aan bij de traditionelere bouwstijlen. Ook de naar voor gebrachte glaslijn versterkt het moderne en minimalistische design.
Elegant is beschikbaar in een uitgebreid aanbod van 57 foliekleuren die onderverdeeld zijn in vier categorieën: natuurlijke houtstructuren, gekleurde houtstructuren, solids en metallics. Het gamma is perfect te combineren met het Decalu aluminium gamma van Deceuninck zonder dat er verschil te zien is. Ze hebben namelijk hetzelfde minimalistische design en dankzij de Smart Colours van Deceuninck exact dezelfde kleur.
“Ons kunststof en aluminium ramen- en deurengamma is zodanig op elkaar afgestemd dat ze binnen hetzelfde bouwproject kunnen toegepast worden. Architecten, bouwpromotoren en installateurs kunnen zo hun specifiek project op vlak van budget en energieprestaties optimaliseren”, benadrukt Koen Van Hoyweghen, Senior Promotor bij Deceuninck.
In het bezit van kwaliteitsvolle certificaten
De kwaliteit van de Elegant-producten wordt bewezen dankzij verschillende factoren. Enerzijds waarborgen de strenge interne controles de kwaliteit van de profielen. Alle eigenschappen worden getest van de grondstoffen, over de geëxtrudeerde profielen tot de afgewerkte raamsystemen, en dit conform de strengste Europese normen. Bovendien beschikt Elegant over de nodige technische goedkeuringen waaronder de ATG-certificaten en de KIWA SSK-kwaliteitslabels die garanderen dat zowel de fabricatie als de plaatsing van het raamsysteem vakkundig gebeuren.
Duurzaam & recycleerbaar
De factor duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht in de bouw. Dankzij de efficiënte recyclagelijn in de eigen recyclingfabriek van Deceuninck, kan het Elegant kunststofraamprofiel tot wel acht keer opnieuw gerecycleerd worden zonder de mechanische eigenschappen of prestaties te verliezen. Met de levensduur van minimaal 35 jaar brengt dit de totale levenscyclus op minstens 300 jaar en is Deceuninck binnen de sector voorloper op vlak van circulaire economie.
"Bij Deceuninck hebben we een oplossing voor elk project en elk budget. We leveren dankzij onze innovatieve designs en productieprocessen de meest duurzame oplossingen. Zo bouwen we mee aan een groene toekomst”, besluit Koen Van Hoyweghen.